+31(6)10299351 | +385(91)6222815 info@tomorealestate.nl

Istrië (Kroatië) is momenteel de enige regio in Europa waar men zonder veiligheidsrisico’s kan reizen. Op bovenstaande Covid-19 kaart, uitgegeven door het ministerie van BuZa in België op woensdag 14.10.2020, is te zien dat Istrië als enige regio groen kleurt. Tot vorige week waren dit nog een aantal andere gebieden in onder andere Zweden, Italië, Polen en Kroatië. Nu is dus alleen Istrië overgebleven.

Dagelijks zijn er 0-7 besmettingen op een totaal van 210.000 inwoners. Op dit moment zijn er in totaal 20 inwoners besmet.

Istrië
Het schiereiland Istrië ligt in het noordwesten van Kroatië, tegen Slovenië aan en tegenover Venetië. Het is dunbevolkt met ongeveer 210.000 inwoners en staat bekend bij toeristen uit heel Europa, maar met name uit Duitsland, Oostenrijk, Italie en Slovenie. Zij genieten van de warme, zonnige zomers, de vele buitenactiviteiten, natuur, rustige omgeving, overheerlijke gastronomie en al het andere dat Istrië te bieden heeft. Het binnenland van Istrië is uitgestrekt en heuvelachtig. Hier vindt u vele familierestaurants met lokale gerechten en vaak prachtige zonsondergangen. De kust is plat en heeft ideale stranden om verfrissing te zoeken in de Adriatische zee!

Hoe doet Istrië het zo goed?

  • Al vroeg gestart met het dragen van mondkapjes: sinds eind februari zijn mondkapjes verplicht in gesloten ruimtes.
  • Een directe lockdown: In maart volgden strengere maatregelen en werden alle toegangswegen tot de regio afgesloten, behalve voor noodgevallen en zakelijke reizen. Deze werd eind april weer opgeheven.
  • De inwoners houden zich aan de maatregelen

Ideale locatie voor een tweede woning
De kracht van Istrië is onder andere de ligging. Dit is de reden voor de populariteit bij met name Oostenrijkers en Duitsers. Uit Nederland bent u binnen 14 uur in Istrië. Daarnaast is de kwaliteit van het leven hoog in Istrië. Huisbezitters hebben vaak (grote) stukken grond in bezit. Maar ook de productie van eigen bodem is uniek en kwalitatief. Wist u bijvoorbeeld dat Istrië door het internationale blad Flos Olei voor de 5e keer op rij is uitgeroepen tot de meest kwalitatieve olijfregio ter wereld!? (https://www.istra.hr/en/top-news/flos-olei-2020-istria-declared-the-best-olive-oil-region-in-the-world)

Top 3 wonen in Istrië
Heeft de situatie uw interesse gewekt en bent u benieuwd welk aanbod huizen er is in Istrië? Zie hieronder de top 3 woningen in Istrië:

  1. Villa met bijhuis en buitenzwembad in Kringa, (5 slaapkamers, 230m2) in verhuurde staat (6,5% rendement) voor €470.000. Bekijk de villa hier.
No alt text provided for this image

2. Appartement (100m2) in Porec – nieuwbouw object (van in totaal 5 appartementen) – voor €295.000.
Bekijk het appartement hier.

No alt text provided for this image

3. Vrijstaande villa – nieuwbouw – vlakbij Tinjan, (4 slaapkamers, 297 m2) volledig ingericht met sauna voor €870.000 (maart ’21)
Bekijk de villa hier.

Contact to Listing Owner

Captcha Code