+31(6)10299351 | +385(91)6222815 info@tomorealestate.nl

Laatste update: 17 juni 2020

Kroatië opent per 11 mei 2020 de landsgrens weer voor non-residenten. U kunt het land dus weer in voor een bezichtiging van een tweede woning. Ook als vakantiebestemming is Kroatië een logische keuze, als u van voldoende ruimte, mooi weer en lekker eten wilt genieten.

Geen beperkingen
Aan de Kroatische grens wordt gevraagd naar de reden van uw bezoek. Als u om economische redenen reist, zoals toerisme of zaken, wordt u toegelaten. Ook een bezoek om persoonlijke, urgente redenen is toegestaan. Aan de grens krijgt u instructies, maar er gelden geen beperkingen meer, zoals de voorheen verplichte quarantaineperiode.

Zorg wel dat u kunt aantonen waar u heen gaat. Aan de grens kan worden gevraagd naar een bewijs van uw verblijf (hotel/camping/privé accomodatie). Als u reist vanwege zakelijke redenen, vraag dan vooraf om een bevestiging van het bedrijf in Kroatië waar u zaken mee gaat doen. Gaat u bijvoorbeeld op huisbezichtiging, vraag uw makelaar dan om uw komst per mail te bevestigen zodat u dit aan de grens kunt aantonen. 

Hoe ernstig is Kroatië getroffen door het coronavirus?
Kroatië kent relatief weinig slachtoffers van het Coronavirus. Het eerste Coronageval werd bekend op 25 februari 2020, een jongeman die voorafgaand in Italië was geweest. Kroatië reageerde snel en kordaat. De strenge maatregelen wierpen hun vruchten af. Niet alleen de grenzen kunnen open, ook de horeca, hotels en andere toeristenattracties zijn weer toegankelijk.

Coronacijfers Kroatië 17 juni 2020

KroatiëKroatië
Bevestigd
2.255
Hersteld
2.140
Sterfgevallen
107

Kroatië als zomerbestemming 2020
Deze zomer wilt u bij uitstek het massatoerisme ontwijken. Kroatië biedt veel ruimte, een uitgestrekte kust en een lage bevolkingsdichtheid. De ideale plek om moeiteloos op afstand van anderen te blijven en te genieten. 

De vele supermarkten zijn ’s zomers van 7 tot 23 uur open, dus u kunt op een rustig tijdstip uw boodschappen doen. Alleen bij toeristische trekpleisters, zoals Dubrovnik en de Plitvice watervallen, kan het ’s zomers druk zijn. Het land heeft echter nog vele andere aantrekkelijke plekken om te ontdekken.  

“Iedereen is weer welkom in Kroatië”
Op 11 mei gaf Gari Capelli, de Kroatische Minister van Toerisme, een officiële verklaring over het toeristenseizoen in Kroatië:

Het is erg duidelijk – de hotels zijn geopend, alsook campings en privé-verblijven. In restaurants kan zowel binnen als op het terras gegeten worden. Men kan een boot huren en gaan varen, de havens zijn geopend. Kroatië ademt vanaf vandaag weer toerisme.

Voor de algehele toerismesector wordt 60-90% minder omzet verwacht dan vorig jaar. Hoe dan ook, het positieve is dat per 11 mei iedereen weer welkom is in Kroatië, dat het tot nu toe erg goed is gegaan, met een zeer beperkt aantal Corona-slachtoffers. Dit betekent goed nieuws voor huizeneigenaren die in het seizoen inkomsten generen met de verhuur van woningen. De hoop is gevestigd op een sterke toestroom, zoals Kroatië dat gewend is in de maanden juli, augustus en september. Waarschijnlijk zal het echte herstel pas intreden in het voorjaar van 2021.”

Contact to Listing Owner

Captcha Code